De Regenboogvlag wappert trots op alle woonzorglocaties van SEIN!

Datum
Tag
Nieuws
Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Vandaag, op Coming Out Day, beleefden we een bijzonder moment bij SEIN. Wethouder Mariëtte Sedee-Schuitemaker van Haarlemmermeer hees samen met Martin Slaager, Directeur Bestuurs- en Organisatieondersteuning de regenboogvlag bij onze locatie in Cruquius. Burgemeester Falgun Binnendijk van Heemstede hees samen met Jean Willem Barzilay bij onze locatie in Heemstede de regenboogvlag. Eerder deze week vond de vlagceremonie al plaats bij locatie Zwolle, waar bewoners en buurtbewoners samenkwamen om de start van de Regenboogweek te vieren.

Coming Out Day op 11 oktober

Wereldwijd wordt op 11 oktober Coming Out Day gevierd, een dag die draait om het openlijk uitkomen voor seksuele geaardheid en genderidentiteit. Hoewel deze dag in Nederland niet grootschalig wordt gevierd, vinden rondom deze datum verschillende evenementen plaats die diversiteit en acceptatie bevorderen.

Regenboogweek bij SEIN

Dit jaar organiseert SEIN voor de derde keer de Regenboogweek, een initiatief dat is gestart door voormalig bewoner Niels van der Veen. Tijdens deze week vinden verschillende activiteiten plaats die aandacht vragen voor diversiteit en bijdragen aan een inclusieve sfeer, waarin iedereen zich welkom en geaccepteerd voelt, ongeacht achtergrond, geloof of identiteit. Bewoners kunnen deelnemen aan speciale evenementen zoals een regenboog-kerkdienst, een filmavond en een kleurrijke bingo.

Met de Regenboogweek laat SEIN zien dat acceptatie en inclusiviteit niet alleen woorden zijn, maar waarden die wij actief uitdragen.