Jong SEIN talent in de prijzen op het European Narcolepsy Network

Datum
Tag
Nieuws
Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Begin deze maand vond in het zonnige Montpellier het EU-NN congres plaats, een bijeenkomst georganiseerd door het European Narcolepsy Network. Dit Europese evenement trok veel aandacht, met name door de aanwezigheid en actieve participatie van de Europese patiëntengroep.

Tijdens deze bijeenkomst stonden de verschillende hypersomnolentie stoornissen en het belang van onderzoek naar deze aandoeningen centraal. De patiënten deelden hun inzichten en ervaringen, waarbij acceptatie van een hypersomnolentie stoornis een belangrijk thema was.

Er werden tal van inspirerende presentaties gegeven, waaronder die van onze eigen experts, Gert Jan Lammers en Rolf Fronczek (beide neuroloog en somnoloog), samen met diverse PhD-kandidaten.

Naast de boeiende lezingen waren er ook prijzen te winnen. Onze PhD'ers deden het fantastisch en vielen in de prijzen: Veronique Vael won de prijs voor 'Best Oral Presentation' en Jari Gool werd bekroond met de 'Young Investigator Award'. Wat een talent hebben we in ons midden!

Het congres was een groot succes en benadrukte opnieuw het belang van onderzoek en samenwerking binnen het veld van hypersomnolentie stoornissen.