1912: Er wordt een nieuw en effectief middel tegen epilepsie ontdekt: Luminal.
1926: Nieuw middel tegen status epilepticus: somnifeen.
1956: Op de locatie Meer en Bosch in Heemstede gaat de Sociale Werkvoorziening van start.
Tussen 1965 en 1970: De Cruquiushoeve in Cruquius wordt in gebruik genomen en in 1970 officieel geopend door koningin Juliana. Hiermee komt officieel een einde aan de gescheiden opvang van vrouwen en mannen. De patiënten gaan voortaan naar Meer en Bosch of De Cruquiushoeve. Beide locaties worden zelfstandige werkgemeenschappen die vallen onder het Instituut voor Epilepsiebestrijding.
1978: Een flinke vooruitgang in de patiëntenzorg: het Instituut voor Epilepsiebestrijding ontwikkelt met succes de Epistrator. Dit apparaat maakt het mogelijk om ‘s nachts epilepsieaanvallen te onderscheiden van spontane bewegingen tijdens de slaap. Bij aanvallen gaat een alarm af en kan meteen hulp worden geboden.
1982: De Christelijke Vereniging voor de Verpleging van Lijders aan Vallende Ziekte is jarig en viert haar eeuwfeest.
1987: Oprichting van de Stichting Epilepsiekliniek Noord-Oost Nederland (SENON). Deze stichting maakt zich sterk voor betere voorzieningen voor epilepsiepatiënten in de noordelijke provincies.
1997: Om jonge onderzoekers te stimuleren in hun onderzoek naar epilepsie en slaapproblemen worden zogenaamde fellowships toegekend: het zijn onderzoeksbeurzen voor veelbelovende jonge onderzoekers. De beurzen worden vernoemd naar de grondlegger van professionele epilepsiezorg in Nederland, Teding van Berkhout.
1998: Het Instituut voor Epilepsiebestrijding heet voortaan Stichting Epilepsie Instellingen Nederland (SEIN). SEIN ontstaat uit een fusie van het Instituut voor Epilepsiebestrijding en SENON.
1999: SEIN opent de locatie in Zwolle.
Het laboratorium van de locatie Heemstede ontwikkelt een nieuwe methode om de bloedspiegels van patiënten te bepalen: de bloedspotmethode.