Cliëntenraad houdt moreel beraad

Datum
Tag
Nieuws
Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Wie krijgt welke woning binnen SEIN?

Op verzoek van de cliëntenraad is er een moreel beraad gehouden met de plaatsingscommissie. Deze commissie bepaalt wie waar binnen SEIN woont, omdat er veel verschillende locaties, gebouwen en afdelingen zijn. Een moreel beraad is een gesprek waarin samen een ethisch onderwerp wordt besproken. Volgens een vaste structuur en met een begeleider die ervaring heeft met dit soort gesprekken. Dit beraad werd begeleid door GZ psycholoog Yvonne van ’t Schip en geestelijk verzorger Hetty van Galen. Het doel van het gesprek was om duidelijk te krijgen waarom de plaatsingscommissie een bepaalde beslissing neemt en hoe deze tot stand komt. Wat speelt allemaal mee in de besluitvorming om iemand op een bepaalde plek te laten wonen? Wie praten daar allemaal over mee? En hoe worden de beslissingen vervolgens ervaren door de bewoners? Niet iedereen kan uiteindelijk altijd wonen waar hij/zij het liefste woont. 

De cliëntenraad gaf complimenten over de zorg en integriteit die de plaatsingscommissie tot beslissingen brengt. Wel is gevraagd om te bekijken hoe de communicatie over plaatsingen verbeterd kan worden.  

Maatregelen tijdens verbouwing

Om de zorg voor bewoners van gebouw 9 verder te verbeteren is Lang Verblijf van plan om te gaan verbouwen. De cliëntenraad kan zich daar in vinden.

Minder positief is de raad over de maatregelen die tijdens deze verbouwing genomen moeten worden. Het plan is om het logeerhuis als opvang te gebruiken. De logees van SEIN kunnen daardoor tijdelijk minder, en anders, gebruik maken van de logeerfaciliteiten. De cliëntenraad vindt dat geen goede oplossing en heeft gevraagd om de plannen te herzien. Dit blijft onder de aandacht van de cliëntenraad.

Heeft u vragen aan de cliëntenraad, of wellicht iets te melden? Neem contact met ons op via ons e-mailadres: cliëntenraad@sein.nl